Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Ο ρωσικός στρατός έστειλε περισσότερους από 60 γιατρούς

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η χώρα προχώρησε στην αποστολή μονάδων ειδικών ιατρών της Ρωσικής Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με περισσότερους από 60 Ρώσους γιατρούς να είναι πλέον παρόντες στο Στεπανακέρτ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου «οι πρώτες μονάδες απόσπασης των ειδικών ιατρικών δυνάμεων στην Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Στεπανακέρτ, για να παρέχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από το ρωσικό υπουργείο, η πρώτη μονάδα αποτελείται από περισσότερους από 60 στρατιωτικούς χειρουργούς, αναισθησιολόγους-αναζωογονητές, θεραπευτές και επιδημιολόγους.

Τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των Ρώσων ιατρών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, είναι τα Il-76, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Την Πέμπτη, μια επιπλέον ομάδα Ρώσων εργαζομένων έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων διασωστών και ειδικών από το Ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας, έφτασε στο Στεπανάκερτ για να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, Ρώσοι στρατιωτικοί μηχανικοί έφτασαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να βοηθήσουν στην εκκαθάριση περιοχών από νάρκες που τοποθετήθηκαν κατά τις πρόσφατες εχθροπραξίες.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV