Συρία: Τούρκοι έπληξαν θέσεις του SDF

Το βράδυ της Παρασκευής ο τουρκικός στρατός έπληξε θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην ύπαιθρο της Αλ Ράκα.

Σύμφωνα με αναφορά, που μεταδίδει το ΑΜΝ, από το πεδίο των μαχών που συνέταξε η Περιφέρεια της Αλ Ράκα, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες σύμμαχοί τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) έπληξαν θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κοντά στην πόλη-κλειδί της περιοχής, Άιν Ίσσα.

Η αναφορά σημείωνε ότι ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοί του σφυροκοπούσαν τις θέσεις του SDF για πάνω από μία ώρα, προκαλώντας και πυρκαγιά το απόγευμα της Παρασκευής.

Αυτή η τελευταία επίθεση από τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία προσωρινής ανακωχής, έτσι ώστε οι αντιμαχόμενες δυνάμεις να μπορούν να μαζέψουν τους νεκρούς τους από το πεδίο της μάχης βόρεια της Άιν Ίσσα.

Από τότε που αρκετοί αντάρτες επέστρεψαν στη Συρία από τη σύγκρουση του Καραμπάχ, όπου βοήθησαν το Αζερμπαϊτζάν ενάντια στις δυνάμεις της Αρμενίας, έχουν αναπτυχθεί και πάλι ανατολικά του Ευφράτη.

Με μεγάλη παρουσία βόρεια της Άιν Ίσσα, φαίνεται ότι οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία ετοιμάζονται για μελλοντική επίθεση εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη τον Οκτώβριο του 2019.

Η Τουρκία δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να εξολοθρεύσει τις «τρομοκρατικές ομάδες» από τα σύνορά της, μια αναφορά στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τις οποίες κατηγορεί ότι είναι παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), που η Άγκυρα έχει κηρύξει εκτός νόμου.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV