Διαμαρτυρία του ρωσικού ΥΠΕΞ για το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που μπήκε στα χωρικά της ύδατα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την παραβίαση των συνόρων της από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John McCain ως ανοιχτή πρόκληση που στοχεύει στην παραβίαση της ειρήνης και της τάξης.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διακηρύσσει μια αποφασιστική διαμαρτυρία απέναντι στο θέμα αυτό. Θεωρούμε το περιστατικό ως ανοιχτή πρόκληση με στόχο την παραβίαση της ειρήνης και της τάξης», δήλωσε το υπουργείο.

Η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά τη θέση της Ρωσίας σε σχέση με αυτήν την περιοχή, η οποία αποτελεί εγχώρια ύδατα της Ρωσίας και η οποία υπόκειται στην κυριαρχία της Ρωσίας. Η Μόσχα τόνισε ότι οι απόπειρες για διαφορετικούς ισχυρισμούς είναι απαράδεκτες.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ένα αντιτορπιλικό του Ναυτικού των ΗΠΑ είχε εισέλθει στα ρωσικά χωρικά ύδατα περίπου δύο χιλιόμετρα (1,08 ναυτικά μίλια) στην περιοχή Peter του Μεγάλου Κόλπου.

Αφού έλαβε προειδοποίηση από πλοίο του Ρωσικού Στόλου Ναύαρχος Βινογκράντοφ, το αμερικανικό σκάφος βρέθηκε αμέσως σε ουδέτερα ύδατα.

Ο έβδομος στόλος των ΗΠΑ απάντησε δηλώνοντας ότι το USS John McCain δεν είχε «εκδιωχθεί» από καμία χώρα.

Το αντιτορπιλικό φέρεται να πραγματοποίησε επιχείρηση εκεί για να διασφαλίσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμφώνησαν ότι το Peter στον Μεγάλο Κόλπο ήταν «ιστορικό λιμάνι» σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV