Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για 101 ύποπτους για σχέσεις με την τρομοκρατία - Κρατούνται ήδη οι 74

Μεγάλη επιχείρηση των τουρκικών αστυνομικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς εκδόθηκαν 101 εντάλματα σύλληψης ατόμων που έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές δράσεις.

Εξ αυτών ήδη έχουν συλληφθεί οι 74 και κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα.

Οι αρχές εξαπέλυσαν την επιχείρηση από τη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιάρμπακιρ και αναζήτησαν τους υπόπτους σε τέσσερις πόλεις και συνολικά 106 διευθύνσεις κατοικιών, ανέφερε πηγή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.  

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι συνδέονται με το Συνέδριο Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), για το οποίο η πηγή και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu υποστήριξαν πως πρόκειται για το νομοθετικό σκέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).  

To Anadolu μετέδωσε πως οι αρχές βρήκαν όπλα, έγγραφα και ψηφιακό υλικό στις διευθύνσεις των υπόπτων. Η Μιλένα Μπουγιούμ, ακτιβίστρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, δήλωσε πως οι συλλήψεις δικηγόρων έρχονται σε σύγκρουση με πρόσφατες δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη, για τις οποίες έχει κάνει λόγο και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Διαβάστε περισσότερα στο Pronews.gr

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV