Ιράν: Ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο όπλων που του είχε επιβληθεί

Το Ιράν ανακοίνωσε την άρση του εμπάργκο όπλων που του είχε επιβληθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 που είχε υπογράψει με την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την ΕΕ.

«Από σήμερα, όλοι οι περιορισμοί στη μεταφορά των όπλων, οι σχετιζόμενες δραστηριότητες και οι οικονομικές υπηρεσίες προς και από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και όλες οι απαγορεύσεις που αφορούν την είσοδο ή τη μεταφορά μέσω εδαφών των μόνιμων μελών των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες είχαν επιβληθεί σε αριθμό Ιρανών πολιτών και αξιωματικών του στρατού, τερματίζονται αυτόματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καμία ιδιαίτερη ενέργεια δεν ήταν αναγκαία από την ιρανική πλευρά καθώς το εμπάρκο αίρεται αυτόματα εάν δεν υπάρξει παράταση ή επιπλέον κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως επισημαίνει η Τεχεράνη, πλέον έχει τη δυνατότητα νέας αμυντικής πολιτικής που θα βασίζεται στις δικές της αποφάσεις.

«Επομένως, από σήμερα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μπορεί να προμηθευτεί αναγκαία όπλα και εξοπλισμό από οποιαδήποτε πηγή χωρίς νομικούς περιορισμούς και να βασίζεται αποκλειστικά στις δικές της αμυντικές ανάγκες και θα μπορεί επίσης να εξάγει αμυντικούς εξοπλισμούς βάσει των πολιτικών της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV