Οι Αρμένιοι αποτελούν παράδειγμα και για την Ελλάδα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η τουρκική (παντουρανική πλέον) επιθετικότητα καθώς είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την εθνική τους κυριαρχία και τα εθνικά τους συμφέροντα είτε λάβουν εξωτερική βοήθεια είτε όχι.

O Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, έπειτα από συνομιλία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι δεν εξετάζει προς το παρόν να ζητήσει βοήθεια βάσει του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας.

«Η Αρμενία θα διασφαλίσει την ασφάλειά της, με τη συμμετοχή του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας ή χωρίς», τόνισε ο Πασινιάν.

Δηλαδή δεν υπάρχει εάν και εφόσον, οι Αρμένιοι θα επιβάλουν την εθνική τους κυριαρχία με κάθε μέσο και τρόπο ακόμα και έναντι πολυπληθέστερων και καλά εξοπλισμένων αντιπάλων.

Αυτό για να καταλάβουν πολλοί στην Αθήνα που αναφέρονται στο γεγονός ότι η Τουρκία είναι μια πολυπληθής χώρα με μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις για να φοβάται ο μέσος Έλληνας μια σύρραξη στην οποία θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά κεκτημένα.

Η «μικρή» Αρμενία των 3 εκατ. κατοίκων πολεμάει το Αζερμπαϊτζάν των 10 εκατ. κατοίκων και των 15 εκατ. Αζέρων που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράν και ανα πάσα στιγμή μπορούν να ενισχύσουν τις αζερικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με τον Πούτιν δεν συζήτησε το ενδεχόμενο ρωσικής στρατιωτικής παρέμβασης στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

«Δεν είναι προσήκον να μιλάμε για μια σύνοδο Αρμενίας- Αζερμπαϊτζάν- Ρωσίας την ώρα που διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις», δήλωσε παράλληλα ο Πασινιάν μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι «για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων χρειάζεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα και όροι».

Διαβάστε ακόμη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενία: Όπου αποτυγχάνει η διπλωματία μιλάνε τα όπλα

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Αρμενία και το Ναγκόρνο- Καραμπάχ δεν προτίθενται να λύσουν τη σύγκρουση «εις βάρος των εθνικών τους συμφερόντων και της ασφάλειάς τους».

Στο μεταξύ η εισαγγελία του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε σήμερα ότι επτά ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στην πόλη Τάρταρ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της χώρας επεσήμανε ότι οι δυνάμεις της αποσχιθείσας περιοχής προσπάθησαν να ανακτήσουν τα εδάφη που έχουν χάσει εξαπολύοντας αντεπιθέσεις εναντίον της Μανταγκίζ, όμως οι αζέρικες δυνάμεις τους απώθησαν.

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο αζέρικος στρατός βομβάρδιζε στη διάρκεια της νύκτας όλη τη γραμμή του μετώπου και ότι δύο αζέρικα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στην πόλη Στεπανακέρτ, το διοικητικό κέντρο του Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Κυριακή και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ