ΗΠΑ: Έστειλαν 3 Βομβαρδιστικά « B-2» στο Ντιέγκο Γκαρσία

Οι ΗΠΑ απέστειλαν μια ομάδα τριών βομβαρδιστικών B-2 Spirit, στην αεροπορική βάση τους Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό ωκεανό αυτή την εβδομάδα.Η τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο ήταν τον Ιανουάριο του 2019.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου τόνισαν ότι αυτή η κίνηση έγινε στα πλαίσια της  στρατηγικής Εθνικής Άμυνας.

Τα εν λόγω βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τη βάση Ντιέγκο Γκαρσία, κατά στόχων σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Ιράν και στη θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας. Στις δύο πρώτες χώρες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο τα αμερικανικά βομβαρδιστικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για άλλες περιοχές, λόγω της εγγύτητας που παρουσιάζει η συγκεκριμένη βάση με πολλές περιοχές της Μ. Ανατολής-Αφρικής-ΝΑ Ασίας.

Επίσης τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά έχουν και αποστολή υποστήριξης των ομάδων κρούσεων των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων

Την παρούσα χρονική περίοδο υπάρχει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας.

Η βάση Ντιέγκο Γκαρσία  δεν φιλοξενεί  ιθαγενή  πληθυσμό, αφού αυτός  εκδιώχθηκε από τη Βρετανία πριν από τη μίσθωση του νησιού στις ΗΠΑ. Παρά τις συνεχιζόμενες αγωγές των ιθαγενών κατοίκων του νησιού για επιστροφή στη γη τους, ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Βρετανία έχουν καμία πρόθεση να το επιτρέψουν.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV