Ικανοποιημένη η Γαλλία από τη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ

Η Γαλλία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμφωνία Ισραήλ -ΗΑΕ και την απόφαση του Ισραήλ να αναστείλει την προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.

Θέση της Γαλλίας είναι  ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να προχωρήσει ούτε μελλοντικά στην προσάρτηση Παλαιστινιακών εδαφών και πως θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, με τελικό σκοπό την δημιουργία δύο κρατών, γεγονός το οποίο θα επιτρέψει την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης στην πολύπαθη αυτή περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι τα ΗΑΕ είναι η πρώτη χώρα του περσικού κόλπου που αποκαθιστά τις σχέσεις της με το Ισραήλ, γεγονός που αποκτά άλλη δυναμική αναφορικά με το τρίγωνο την σχέσεων Ισραήλ- Αραβικές χώρες περσικού κόλπου-Ιράν. Στην περίπτωση δε εκείνη που το παράδειγμα των ΗΑΕ ακολουθήσουν και άλλες Αραβικές χώρες του περσικού κόλπου, αυτό θα σημαίνει περαιτέρω διπλωματική απομάκρυνση και περιορισμό-απομόνωση του Ιράν, το οποίο είχε αναπτύξει σημαντικά ερείσματα με το Κατάρ.

 

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV