Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Συρία

Μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων( IDF), χτύπησαν τη Δευτέρα το βράδυ στρατιωτικούς στόχους της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων  θέσεων του αντιαεροπορικού πυροβολικού και ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου γύρω από την Quneitra.

Ο εκπρόσωπος του IDF είπε ότι το Ισραήλ έκρινε τη Συρία υπεύθυνη για την απόπειρα τετραμελούς ομάδας να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς  τη Δευτέρα το πρωί, 25 μέτρα από το συνοριακό φράχτη του Γκολάν και μέσα στο ισραηλινό έδαφος.Άνδρες του IDF  τούς αντιλήφθηκαν και πυροβόλησαν εναντίον τους, φονεύοντάς τους.

Πιστεύεται ότι η ομάδα  των τεσσάρων ανήκε σε μια συριακή σιιτική πολιτοφυλακή που μπορεί να έχει λάβει τις εντολές της από τον Λίβανο.

Μετά από το γεγονός αυτό ανέλαβε δράση η Ισραηλινή πολεμική αεροπορία και τα ελικόπτερα του IDF

Ο τηλεοπτικός σταθμός  Syria TV ανέφερε ότι συριακοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι στόχευαν τα ισραηλινά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε δράση «νοτιοδυτικά της Δαμασκού».

Πριν από την επίθεση, Ισραηλινοί αξιωματικοί προειδοποίησαν τον προϊστάμενο του  της ειρηνευτικής δύναμης UNDORF.

Μετά από αυτά τα περιστατικά, οι δυνάμεις του IDF παραμένουν σε εγρήγορση για  αντίποινα από τη Χεζμπολάχ.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV