Κατάρριψη UAV RQ-20 στην Υεμένη

Οι αντάρτες των Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι κατέρριψαν έναν υποτιθέμενο αμερικανικό κατασκοπευτικό drone κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε η ομάδα τη Δευτέρα.

«Καταρρίψαμε ένα  UAV αεροσκάφος αναγνώρισης-επιτήρησης τύπου RQ-20 αμερικανικής κατασκευής, στο Χαράντ, βόρεια της Υεμένης, κοντά στην πόλη Jizan της Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε ο Yahya Sarea, εκπρόσωπος της Houthi στο Twitter. Η επιχείρηση καταγράφηκε από το κέντρο πληροφοριών των ανταρτών, πρόσθεσε o Sarea.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Υεμένης, ο οποίος ξεκίνησε όταν οι αντάρτες Χούτι εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Σάνα.

Η σύγκρουση εντατικοποιήθηκε αφού ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας παρενέβη τον Μάρτιο του 2015 εναντίον των Χούτι, με κύματα αεροπορικών επιθέσεων και αποκλεισμό της χώρας.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV