Λευκορωσία: Ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 33 Ρώσους «μαχητές»

Επιβεβαίωσε η ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ

Τη σύλληψη 33 Ρώσων «μαχητών» της ιδιωτικής εταιρίας Βάγκνερ, η οποία φέρεται να διατηρεί δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχαν ως στόχο να «αποσταθεροποιήσουν τη χώρα εν όψει των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου». Άμεσα αντέδρασε η ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ, σχολιάζοντας αρχικά πως δεν έχει ενημερωθεί για συλλήψεις Ρώσων πολιτών στη χώρα και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση.

Λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε για τις 32 από τις 33 συλλήψεις, αναφέροντας μέσω Twitter: «Η πρεσβεία έλαβε από το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας επίσημη ενημέρωση για την κράτηση 32 Ρώσων πολιτών». Δεν έδωσε, όμως, στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πληροφορία για τις συλλήψεις μεταδόθηκε από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Λευκορωσίας και το επίσημο πρακτορείο Belta. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν αφού διαπίστωσαν ότι είχαν φτάσει στη χώρα «200 μαχητές που επρόκειτο να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας», όπως αναφέρεται.

Το πρακτορείο μετέδωσε επίσης: «Απόψε, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης συνέλαβαν 32 μαχητές του ιδιωτικού στρατιωτικού ομίλου Βάγκνερ. Επίσης, ένας άλλος άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη στα νότια της χώρας». Η τηλεόραση, μάλιστα, πρόβαλε και εικόνες που είχαν τραβηχτεί από κάμερες ασφαλείας κατά την άφιξη των συλληφθέντων σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο Μινσκ.

«Οι Ρώσοι είχαν μαζί τους ο καθένας από μία μικρή αποσκευή και τρεις μεγάλες μαύρες βαλίτσες, φορτωμένες σε οχήματα. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, οι νεοαφιχθέντες τράβηξαν την προσοχή λόγω της ασυνήθιστης συμπεριφοράς τους για τουρίστες και της ομοιόμορφης ενδυμασίας τους, στρατιωτικού στιλ. Δεν κατανάλωσαν αλκοόλ και δεν σύχναζαν σε χώρους ψυχαγωγίας», πρόσθεσε στο ρεπορτάζ της η δημόσια τηλεόραση.

Το Belta έδωσε στη δημοσιότητα και τα στοιχεία των 33 συλληφθέντων, που είναι όλοι τους άνδρες, ηλικίας από 24 έως 55 ετών.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV