Αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon του αμερικανικού Ναυτικού  δέχτηκε ιρανική επίθεση πάνω από τον Κόλπο του Ομάν.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν ιρανικές πηγές όταν ένα αμερικανικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος Boeing P-8A Poseidon προσπάθησε να πλησιάσει τα σύνορα του Ιράν στον Κόλπο του Ομάν, το τελευταίο δέχτηκε επίθεση από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.

Δεν διευκρινίζεται η φύση της επίθεσης. Ήταν πυραυλική; Έγινε από ιρανικό μαχητικό;

Επίσης αναφέρεται μόνο στο avia-pro.net και δεν έχει διαψευστεί αλλά και ούτε επιβεβαιωθεί.

Το αεροσκάφος όπως αναφέρεται δεν υπέστη ζημιές, ωστόσο, το ταμπλό του βρισκόταν σε χαμηλό ύψος και, πιθανότατα, για αυτόν τον λόγο, κατάφερε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το Boeing P-8A Poseidon προσπάθησε να πραγματοποιήσει αναγνώριση κοντά στα σύνορα του Ιράν, ωστόσο, το πλήρωμα του τελευταίου δεν έλαβε υπόψη τις πληροφορίες ότι ο ιρανικός Στρατός πραγματοποιούσε στρατιωτικές ασκήσεις.

Ως αποτέλεσμα διέσχισε την τροχιά του ιρανικού drone Karar και κατέληξε στη ζώνη βολής. Είναι γνωστό ότι η βολή έγινε ταυτόχρονα τόσο στο εκπαιδευτικό drone όσο και στο αμερικανικό αεροσκάφος.

Το Ιράν προειδοποίησε έγκαιρα ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις σε αυτό το τμήμα του Κόλπου του Ομάν, ωστόσο το αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος το αγνόησε, με αποτέλεσμα σχεδόν να καταρριφθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ