Βαρυσήμαντη ομιλία Ντ.Τραμπ: Το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του την Τετάρτη δήλωσε πως πρόκειται ενδεχομένως για «τη σημαντικότερη ομιλία του» και υποστήριξε πως «το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε το εξής:

  «Κάποτε είχαμε αυτό που ονομαζόταν "ημέρα εκλογών". Τώρα, έχουμε εκλογές ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Και πολλά κακά πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της γελοίας περιόδου. Ειδικά όταν πρέπει να αποδείξετε σχεδόν τίποτα για να ασκήσετε το μεγαλύτερο προνόμιό μας, το δικαίωμα της ψήφου. Ως Πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερο καθήκον από το να υπερασπιστώ τους Νόμους και το Σύνταγμα των ΗΠΑ, γι' αυτό είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω το εκλογικό σύστημα, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Έπειτα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως στην προεκλογική εκστρατεία του αποφάσισε να μην κηρύξει μια πρόωρη επικράτηση στις εκλογές, αφού θα χρειαστούν εβδομάδες ακόμα και μήνες για την οριστικοποίηση του νικητή, και άφησε αιχμές για τους αντιπάλους του καθώς -όπως είπε- «ενήργησαν σαν να γνώριζαν ήδη το αποτέλεσμα».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε:

    «Η συνταγματική διαδικασία πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Θα υπερασπιστούμε την ειλικρίνεια της ψηφοφορίας διασφαλίζοντας ότι προσμετράται κάθε νόμιμο ψηφοδέλτιο και ότι δεν προσμετρώνται παράνομα ψηφοδέλτια».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τραμπ τόνισε ότι «η πολιτική μηχανή των Δημοκρατικών» ενεπλάκη σε εκλογική απάτη «από το Ντιτρόιτ έως τη Φιλαδέλφεια, το Μιλγουόκι, την Ατλάντα, και πολλές άλλες τοποθεσίες».

Ο ίδιος επεσήμανε πως εκτύπωσαν εκατομμύρια ψηφοδέλτια, τα οποία «εστάλησαν σε άγνωστους παραλήπτες», χρησιμοποιώντας την πανδημία της νόσου COVID-19 ως «πρόφαση», όπως ισχυρίστηκε.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε:

    «Πολλές Πολιτείες, όπως η Νεβάδα και η Καλιφόρνια, έστειλαν εκατομμύρια ψηφοδέλτια σε κάθε άνθρωπο, είτε αυτά τα άτομα είχαν ζητήσει ψηφοδέλτια είτε όχι, είτε ήταν νεκρά είτε ζωντανά πήραν ψηφοδέλτια».

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1334240039639937026

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV