Με επιτυχία ολοκλήρωσε την πρώτη του πτητική δοκιμή στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Δοκιμών Πτήσεων στην περιοχή Τσόρλου (Τυρολόη) στην ανατολική Θράκη, το «Bayraktar AKINCI C», που αναπτύχθηκε από την τουρκική βιομηχανία μη επανδρωμένων Baykar.

Έτσι, η τρίτη παραλλαγή του UAV AKINCI της Bayraktar με ισχύ 1700 HP πέταξε στον ουρανό.

Το Bayraktar AKINCI-C θα είναι το προηγμένο drone στην κατηγορία του με συνολική ισχύ 1700 HP (2X850 HP).

Στη δοκιμαστική πτήση του, το Bayraktar AKINCI-C πέταξε για πάνω από 1 ώρα. Τα βήματα των αεροδυναμικών παραμέτρων δοκιμάστηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Χτύπημα με ASELFLIR-500

Στις 22 Φεβρουαρίου, το Bayraktar AKINCI-C χρησιμοποίησε το σύστημα ηλεκτροοπτικής αναγνώρισης, επιτήρησης και στόχευσης ASELFLIR-500, το οποίο αναπτύχθηκε εγχώρια από την Aselsan, για να καταστρέψει με επιτυχία το Albatros IDA που έπλεε πάνω από τη θάλασσα.

AKINCI-A και AKINCI-B

Το Bayraktar AKINCI TIHA, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 6 Δεκεμβρίου 2019 εντάχθηκε στην πολεμική μηχανή της Τουρκίας στις 29 Αυγούστου 2021.

Το AKINCI TIHA συμπλήρωσε με επιτυχία 40 χιλιάδες ώρες πτήσης, καταγράφοντας ένα ακόμη σημαντικό ρεκόρ στην ιστορία της τουρκικής αεροπορίας.

Ταξίδεψε μέχρι το Μπακού το 2023 πετώντας σε 3 χώρες. Απογειώθηκε από το Τσόρλου, ταξίδεψε σε όλη την Τουρκία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, το 2022, στο πλαίσιο της άσκησης Έφεσος, απογειώθηκε από το Μπατμάν και έπληξε με επιτυχία στόχους στη Σμύρνη.

Πρόσφατα, τα Bayraktar AKINCI-A με ισχύ 2X450 HP και τα Bayraktar AKINCI-B με ισχύ 2X750 HP άρχισαν να εξάγονται πλέον και σε φιλικές και συμμαχικές χώρες, όπως στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ η μεγαλύτερη συμφωνία εξαγωγής υπεγράφη με τη Σαουδική Αραβία πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ