Η Τουρκία προχωράει με ταχείς ρυθμούς στην δημιουργία του «Μεγάλου Τουράν» ή αλλιώς μίας τουρκικής «ΕΕ» προωθώντας την ίδρυση της «Επιτροπής Κοινού Αλφαβήτου» που έχει ως σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία της γλωσσικής ενότητας και η μετάβαση των τουρκικών κρατών σε ένα κοινό αλφάβητο.

Η επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση στο Κιργιστάν, θα εργαστεί για το κοινό αλφάβητο του τουρκικού κόσμου.

Για να δημιουργηθεί ένας κοινός αχανής τουρκικός χώρος από την Μεσόγειο μέχρι και την… Μογγολία χρειάζεται να ολοκληρωθούν τρεις παράμετροι: Οικονομική ενοποίηση, κοινή στρατιωτική δύναμη και κοινή γλώσσα.

Η γλώσσα ως γνωστόν έχει δύο εκδοχές: Την προφορική και την γραπτή.

Η διείσδυση της Τουρκίας στον χώρο της Ευρασίας είναι επιθετική και βαθιά με αποτέλεσμα να έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έναν κοινό τουρκογενή χώρο μέσα στον οποίο ασκεί γεωπολιτική επιρροή.

Εκμεταλλευόμενη την ύπαρξη τουρκικών εθνών και κρατών επιζητά την δημιουργία μίας αχανούς και πολυπληθούς τουρκικής «ΕΕ» με βάση την οποία δεν θα έχει ανάγκη την original EE.

Στην ουσία πρόκειται για τον μυθικό χώρο του Τουράν, το «λίκνο» των τουρκικών εθνών (Η κόκκινη Μηλιά που έλεγε ο Πατροκοσμάς).

Ήδη έχει προχωρήσει με γοργά βήματα προς μία εμπορική και οικονομική ένωση και προχωράει και στην δημιουργία μία κοινής τουρκόφωνης στρατιωτικής δύναμης στα πρότυπα του ΝΑΤΟ ή της ευρασιατικής CSTO μετά την εξέγερση στο Καζακστάν τον Ιανουάριο του 2022.

Τώρα προωθεί  την γλωσσική ομοιογένεια μεταξύ των τουρκικών κρατών για να ολοκληρωθεί και στην πράξη η ίδρυση του «Τουράν».

Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, στο «Εργαστήριο Κοινού Αλφαβήτου του Τουρκικού Κόσμου» που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα τον περασμένο μήνα λόγω της 90ης επετείου της Ημέρας της Γλώσσας , ελήφθησαν αποφάσεις που θα παρουσιαστούν στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (TDT).

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την προεδρία του Προέδρου του Συλλόγου Τουρκικής Γλώσσας (TDK) Gürer Gülsevin με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου των Aksakallar (των πρεσβυτέρων) του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και του Αντιπροέδρου του AK Party, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

Επιστήμονες από τα τουρκικά κράτη έδωσαν πληροφορίες για το αλφάβητο και τις ιστορικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στις χώρες τους, τονίστηκε ότι η μετάβαση στο κοινό αλφάβητο θα πρέπει να επιταχυνθεί και η εφαρμογή του να αναπτυχθεί.

Θα συσταθεί Μικτή Επιτροπή Αλφαβήτου

Αποφασίστηκε η ίδρυση «Κοινής Επιτροπής Αλφαβήτου» στο σώμα του TDT για το κοινό αλφάβητο του τουρκικού κόσμου.

Η επιτροπή, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνεδρίαση στο Κιργιστάν, θα παρακολουθήσει τις κοινές μελέτες αλφαβήτου και θα υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο των Ακσακαλά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ