Τουρκία: Καθελκύστηκε η πρώτη από τις κορβέτες κλάσης Ada που είχε παραγγείλει η Ουκρανία (βίντεο)

«Παρουσία της Ολένα παραδόθηκε η πρώτη κορβέτα για τη χώρα μας, που έχει κατασκευάσει η τουρκική πλευρά»

Καθελκύστηκε η πρώτη από τις κορβέτες κλάσης Ada που είχε παραγγείλει η Ουκρανία από την Τουρκία, με τα έσοδα για την γείτονα χώρα να υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η καθέλκυσή της, παρουσία της συζύγου του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκ, έλαβε χώρα την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κόστος προηγούμενων σκαφών της ίδιας κλάσης προσδιορίζεται σε 200-260 εκατ. ευρώ.

Δείτε την κορβέτα που κατασκεύασε η Τουρκία για την Ουκρανία:

«Παρουσία της Ολένα παραδόθηκε η πρώτη κορβέτα για τη χώρα μας, που έχει κατασκευάσει η τουρκική πλευρά», δήλωσε λίγο αργότερα ο Ζελένσκι.

«Είναι η κορβέτα '''Ιβάν Μαζέπα'' και θα ολοκληρωθεί σε εύθετο χρόνο. Θεωρώ ότι η ονομασία της έχει συμβολική σημασία. Παρά τη ρωσική προπαγάνδα, η ιστορική αλήθεια και η δικαιοσύνη θα επικρατήσουν. Και το σχέδιό μας, να ναυπηγήσουμε έναν νέο στόλο για την Ουκρανία, δεν πρόκειται να αποτύχει. Θα εφαρμόσουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει», προσέθεσε ο ίδιος.

Η Τουρκία εξακολουθεί να εξοπλίζει το Κίεβο, μολονότι δηλώνει ουδέτερη απέναντι στη σύρραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV