Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ έκανε μια εμπρηστική δήλωση το πρωί της Τρίτης, καθώς προανήγγειλε «απόβαση» Τούρκων στρατιωτικών στο Καστελόριζο! 

Ο Χολουσί Ακάρ αναφέρθηκε στο Καστελόριζο από το βήμα του συνεδρίου των Τούρκων πρεσβευτών από το οποίο είχε εκτοξεύσει απειλές και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου το μεσημέρι της Δευτέρας (08/08).

Αρχικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σχολίασε ειρωνικά την απόσταση των 1.950 μέτρων, όπως είπε, που βρίσκεται από τις ακτές της χώρας του το Καστελόριζο για να προσθέσει στη συνέχεια ότι θα μπορούσαν να κολυμπήσουν μέχρι το ελληνικό νησί μαθητές των τουρκικών στρατιωτικών σχολών.

«Αν θέλει ο Θεός μπορεί να φτάσουν Τούρκοι στρατιωτικοί κολυμπώντας στο Καστελόριζο» είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ σε μια ασυνήθιστη για υπουργό Άμυνας δήλωση.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μ.Κωστίδη, ο Ακάρ αναφέρθηκε, όπως και ο Τσαβούσογλου, στα «αποστρατικοποιημένα» κατά την παράλογη ανάγνωση των Διεθνών Συνθηκών από την Τουρκία για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ υποστήριξε ότι είναι η Ελλάδα που ασκεί «επεκτατική πολιτική»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ