Ο Ρ.Τ.Ερντογάν διώχνει την Χαμάς από την Τουρκία και ετοιμάζεται για επανασύνδεση με το Ισραήλ

Θα ακολουθήσουν η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία

To ισραηλινό Κανάλι 12, ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ , ζήτησε από τους ηγέτες της Χαμάς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Το ισραηλινό κανάλι 12 αναφέρει ότι ο Ερντογάν διώχνει τη Χαμάς από την Τουρκία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να ξεκινήσει την επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ. Είμαι δύσπιστος. Αλλά μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη για παρακολούθηση», όπως σημειώνει η τουρκική Halktv.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν έχει ξεκινήσει και μία παράλληλη διαδικασία αποστασιοποίησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, με την οποία κατόρθωσε να πετύχει στρατηγική επαναπροσέγγιση με τα ΗΑΕ και στοχεύει να πετύχει το ίδιο και με την Αίγυπτο.

Όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα θα υπάρξουν μη αρεστές εξελίξεις σε ότι αφορά την ελληνική εξωτερική πολιτική καθώς είναι πολύ πιθανή μία επαναπροσέγγιση Ισραήλ-Τουρκίας υπό το καθεστώς της νέας ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο συντάκτης της Haaretz, Γκίντεον Λεβί, δήλωσε για τις τουρκοισραηλινές σχέσεις:

«Αυτή τη στιγμή, ο Πρόεδρος Ερντογάν κρατά το κλειδί. Αν ανοίξει το δρόμο, είμαι σίγουρος ότι το Ισραήλ θα τον ακολουθήσει. Επειδή το Ισραήλ χρειάζεται την Τουρκία και η σύγχρονη Τουρκία χρειάζεται το Ισραήλ».

Στην ουσία έχει δημιουργηθεί μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιας προαναγγελθείσας... επανασύνδεσης.

Μετά το Ισραήλ σειρά έχουν η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία με τις οποίες ήδη υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όλες οι συμφωνίες της Ελλάδας με χώρες της Μέσης Ανατολής μοιάζουν να εξουδετερώνονται ή βρίσκονται υπό απειλή εξουδετέρωσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV