«Χαρούμενα» τα τουρκικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Ροζάκη περί επέκτασης στα 8-10 ν.μ.

Mε ικανοποίηση βλέπουν στην Άγκυρα πως αν συνεχίσουν τις «αιώνιες» πιέσεις στην Ελλάδα στο τέλος θα πάρουν ότι θέλουν, με αφορμή τις δηλώσεις Ροζάκη για «παραχώρηση από την κυβέρνηση προς την Τουρκία η επέκταση των ελληνικών υδάτων να γίνει μόνο στα 10 ναυτικά μίλια».

Το ζήτημα συζητήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ:

«Η Ελλάδα συζητά να αλλάξει τον στόχο της για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια
Αυτό το βήμα για την Τουρκία είναι καζους μπέλι, δηλαδή αιτία πολέμου.

Η Ελλάδα άρχισε να συζητά σχετικά με τον στόχο των 12 μιλίων που η Τουρκία έχει κηρύξει ως αιτία πολέμου.

Η κρίσιμη δήλωση έγινε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη.

Ο Ροζάκης μιλώντας στο ελληνικό ραδιόφωνο είπε ότι “Πρέπει να άρουμε τον στόχο για επέκταση στα 12 μίλια και να κλείσουμε πια αυτόν τον καρκίνο”.

Ο Ροζάκης τονίζει τις απειλές πολέμου της Τουρκίας και δηλώνει πως θα μπορούσαν να υπάρξουν νέες φόρμες διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την πρόταση του η πλέον εύλογη προσπάθεια θα είναι η Ελλάδα.να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 8 η 10 μίλια.

Ο Ροζάκης υποστηρίζει πως “Ακόμη και σε περίπτωση συμφωνίας κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως η Τουρκία θα κρατήσει τον λόγο της, αλλά εμείς θα είχαμε κάνει ότι μπορούσαμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη, ενώ όσο δεν λύνονται οι διαφορές, η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει περισσότερους όρους στην Ελλάδα.

Δηλαδή να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα”.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV