Με το σύστημα αυτοπροστασίας MIYSIS της Leonardo θα εξοπλιστούν τα τουρκικά Hava SOJ

Oι Ιταλοί έχουν αμυντική συνεργασία με την Άγκυρα και για αυτό τον λόγο πολλές φορές έχουν «διφορούμενη» συμπεριφορά απέναντι στην Ελλάδα.

Το σύστημα αυτοπροστασίας MIYSIS της ιταλικής Leonardo θα ενσωματώνουν τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου Hava SOJ της τουρκικής Αεροπορίας.

Το MIYSIS είναι σύστημα DIRCM (Directed Infrared Counter-Measures), το οποίο προστατεύει από βλήματα υπέρυθρης έρευνας.

Τα DIRCM είναι συστήματα αντιμέτρων, τα οποία χρησιμοποιούν δέσμη λέιζερ για την εξουδετέρωση βλημάτων με υπέρυθρο ερευνητή. Η δέσμη λέιζερ εστιάζει στον ερευνητή του επερχόμενου βλήματος με στόχο να του εξουδετερώσει την υπέρυθρη ικανότητα. Συνολικά η Τουρκική Αεροπορία θα παραλάβει τέσσερα Hava SOJ επί αεροσκαφών Global-6000 της Bombardier.

Το σχετικό συμβόλαιο υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2018. Το Hava SOJ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σχεδίασης και ανάπτυξης της Aselsan.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να εντοπίζουν και να αναγνωρίζουν τις εχθρικές εκπομπές ραντάρ (επίγειων, εναέριων και αντιαεροπορικών συστημάτων), καθώς και τα συστήματα επικοινωνιών του εχθρού, να εντοπίζουν τη θέση τους και στη συνέχεια να τα παρεμβάλλουν με στόχο να τα αδρανοποιούν. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους θα γίνει το 2023 και του τελευταίου το 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV