Σε εργασίες αναβάθμισης και το δεύτερο τουρκικό KC-135R - Θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε

Η Τουρκία την ίδια στιγμή που έχει εν εξελίξει σχεδιασμό για την προμήθεια 9 νέων ιπτάμενων τάνκερ διατηρεί εντούτοις τον υπάρχον στόλο σε ετοιμότητα.

Έτσι το δεύτερο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R της ΤΗΚ ξεκίνησε εργασίες εκσυγχρονισμού στις ΗΠΑ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα πέντε τουρκικά αεροσκάφη το αργότερο ως το 2023.

Ήδη το πρώτο από τα επτά τουρκικά KC-135R επέστρεψε τον Σεπτέμβριο στην Τουρκία, αφού υπέστη βελτιώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης Block 45.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων γίνεται αντικατάσταση οργάνων στο πιλοτήριο, που θεωρούνται υψηλού κόστους συντήρησης ή παρωχημένης τεχνολογίας.

Η Τουρκία έχει σε υπηρεσία επτά KC-135R, τα οποία παρέλαβε μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ το 1997-1998. Τα επτά αεροσκάφη κατασκευάστηκαν μεταξύ 1953 και 1963.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV