Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Αμερικανοί μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Αλεξανδρούπολη»

Με προορισμό για την Ρουμανία

Στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έδεσε το πλοίο ταχείας μεταφοράς «USNS Yuma» των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την Deniz Haber στο πλοίο υπάρχουν πολλά ελικόπτερα, τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικός εξοπλισμός.

Είναι γνωστό ότι το φορτίο στάλθηκε για στρατιωτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία αναφέρει ο Εχέδωρος.

Το στρατιωτικό φορτίο, το οποίο έχουν αποβιβάσει οι ΗΠΑ, θα ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη και θα κινηθεί για μεγάλη στρατιωτική άσκηση.

 Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων των ΗΠΑ και των λιμενικών της Αλεξανδρούπολης, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες. Αν και οι αριθμοί δεν έγιναν γνωστοί, το πλοίο ήταν το μεγαλύτερο στρατιωτικό φορτίο των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια.

Ο  Τζέφρι Πάιατ, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, δήλωσε «Θα πραγματοποιήσουμε μια νέα αποστολή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τον Νοέμβριο. Ο αριθμός των αμερικανικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων που θα έρθουν αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη θα είναι περισσότεροι από ποτέ. Όπως μπορείτε να δείτε, ενεργούμε πιο δυνατά κάθε φορά».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV