Ο Ερντογάν απειλεί με νέα εισβολή στην βόρεια Συρία

Νέα επέμβαση στη βόρεια Συρία από τις τουρκικές δυνάμεις προανήγγειλαν  Τούρκοι αξιωματούχοι μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, εάν όπως είπαν δεν αποδώσουν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εάν η διπλωματία με τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ αποτύχει, τότε η Τουρκία θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση εναντίον της «τρομοκρατικής» (όπως την αποκαλούν)  οργάνωσης PKK/YPG στη Συρία.

«Η Τουρκία προετοιμάζεται για μια νέα επιχείρηση εναντίον του YPG στη Συρία σε περίπτωση που η διπλωματία με τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχει.

Εάν η διπλωματία δεν αποφέρει αποτελέσματα και το YPG δεν εγκαταλείψει αυτές τις περιοχές (Τελ Ριφάτ και αλλού), μια επιχείρηση φαίνεται αναπόφευκτη», ανέφεραν.

Ο χρόνος για τη νέα επιχείρηση, εάν τελικά γίνει, στη Συρία δεν είναι σαφής. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το MIT προετοιμάζονται.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Ερντογάν:

«Ο αγώνας μας εναντίον τους θα συνεχιστεί και με διαφορετικό τρόπο. Θα κάνουμε οποιοδήποτε αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, των δεδομένων αμερικανικών δυνάμεων εκεί, όπως και εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος. Είμαστε αποφασισμένοι»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν,

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV