Ρωσικό μαχητικό έπληξε θέση τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Μαρέα της Βόρειας Συρίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με συριακές πηγές  ένα ρωσικό μαχητικό έπληξε με πυραύλους την πόλη Μαρέα, η οποία βρίσκεται στην περιοχή επιχειρήσεων της τουρκικής “Ασπίδας του Ευφράτη” προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί θύματα.

Την είδηση αναμεταδίδει και το Syrian Observer (φιλοκυβερνητικό μέσο), λέγοντας όμως ότι δεν έχει καταφέρει να την επιβεβαιώσει.

Σημειώνεται ότι στην Μαρέα προ ολίγων ημερών τουρκικό κομβόι έπεσε σε ενέδρα των SDF με κατευθυνόμενους πυραύλους όπως ήδη έχει ενημερώσει το defencenet.gr

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και 2 αστυνομικοί έπεσαν νεκροί μετά από 3 χτυπήματα από ATGM κατά κομβόι τουρκικών οχημάτων κοντά στη Μαρέα στην περιφέρεια της Αφρίν στην Βόρεια Συρία.

Πάντως νωρίτερα τουρκικές δυνάμεις στην Μαρέα κατέρριψαν ρωσικό UAV Orlan-10 και πιθανότατα αυτός ήταν ο λόγος που η ρωσική Αεροπορία έλαβε δράση.

Στην Συρία Ρωσία και Τουρκία έχουν μια ιδιότυπη σχέση και η Μόσχα συχνά ξεκαθαρίζει στην Άγκυρα να μην περνάει κάποιες «κόκκινες γραμμές».

Τα συμφέροντα των δύο χωρών σην Συρία είναι παντελώς αντίρροπα, αλλά η Άγκυρα υποχρεώνεται να το αποδεχτεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ