Ο Χουλουσί Ακάρ παρακολούθησε την τελετή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους του Εθνικού Πανεπιστημίου Άμυνας (MSU) 2021-2022 και μιλώντας στο διοικητικό και στρατιωτικό διοικητικό προσωπικό προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Τονίζοντας ότι παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ είπε:

«Παρακολουθούμε αμέσως τις αναφορές που λαμβάνουμε. Ό, τι πρέπει να γίνει για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας θα γίνει με κάθε τρόπο όταν έρθει η ώρα υπό την ηγεσία του Προέδρου μας.

Μην το αμφιβάλλει κανείς. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ως «παραχώρηση, εγκατάλειψη του αγώνα» με οποιονδήποτε τρόπο.

Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του ευγενούς έθνους μας και κάθε στοιχείο του νόμου του. Έχουμε κάνει ό, τι πρέπει να γίνει για αυτό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε 

Είναι γνωστό πως οι Τούρκοι έχουν την τέχνη να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και έτσι ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρα σήμερα κατηγόρησε Ελλάδα και Γαλλία ότι «διασπούν» το ΝΑΤΟ!

Το είπε ο ΥΠΑΜ της χώρας η οποία αγοράζει ρωσικά οπλικά συστήματα και έχει κάνει άνω κάτω τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤ

«Ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αναλάβουν έναν ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος δεν είναι σύμφωνος με το μέγεθος και τη δύναμή τους. Πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα καταφέρουν τίποτα.

Προσπαθούν να  διασπάσουν το ΝΑΤΟ δημιουργώντας στρατιωτικές δυνάμεις στην Ε.Ε. Παρασύρονται από τον εγωισμό και τις πολιτικές φιλοδοξίες των ηγετών τους και βλάπτουν το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

Αναφορικά με τις τουρκικές NAVTEX που αφορούν σε σεισμικές έρευνες του ORUC REIS ο Ακάρ είπε: 

«Δεν πρόκειται να κάνουμε κανένα συμβιβασμό σε ότι αφορά τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας και τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας σε αυτές. Το Ναυτικό μας προστατεύει τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας.

Ο Στόλος μας έπλευσε για 200 χιλιάδες ώρες τον προηγούμενο χρόνο. Τα πλοία μας παρέμειναν στη θάλασσα για 182 ημέρες χωρίς διακοπή. Το προσωπικό των χερσαίων και αεροπορικών μας δυνάμεων εργάζεται συνεχώς ημέρα και νύχτα. Ο στρατός μας κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Ο στρατός μας λειτουργεί για την πατρίδα και το έθνος. Μιλάμε για την ασφάλεια των συνόρων μας, την ασφάλεια των πολιτών μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ