Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα γίνει πόλεμος Τουρκίας-ΗΠΑ»

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι σύμβουλοι του Ρ.Τ.Ερντογάν και βλέπουν πολέμους ΗΠΑ-Τουρκίας στο μέλλον!

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, προέβλεψε πόλεμο Τουρκίας-ΗΠΑ στο μέλλον. Καλεσμένος στο CNN Turk είπε ότι ο τουρκικός στρατός θα χτυπήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και ότι η σιωπή της Τουρκίας αυτή τη στιγμή οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες και στις επικείμενες εκλογές.

«Δεν μπορούμε να εισέλθουμε στον εναέριο χώρο της Συρίας. Σε αυτή την πλευρά είναι οι Ρώσοι και στην άλλη πλευρά είναι οι Αμερικανοί. Γιατί; Επειδή οι Αμερικανοί δεν παραχώρησαν αυτή την περιοχή [που ελέγχουν οι Κούρδοι] σε εμάς. Ανέπτυξαν συστήματα ραντάρ Patriot εκεί. Μας απειλούν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν πώς να διεξάγουν στρατιωτικές [επιχειρήσεις].

»Αυτή [η συριακή] επικράτεια είναι επίπεδη γη πάνω από όλα. Εάν οι Αμερικανοί τολμήσουν να πάνε σε πόλεμο μαζί μας, θα χτυπήσουμε την Αμερική. Ο κ. Πρόεδρος [Ερντογάν] έχει ήδη πει. Ήμουν στο Προεδρικό Παλάτι [όταν το είπε]. Είπε, “εάν εσείς [οι Αμερικανοί] δεν αποσύρετε τους στρατιώτες σας, θα ανοίξουμε πυρ εναντίον τους”. Ο Τραμπ είπε: “ΟΚ, θα τους αποσύρω”. Παρόλα αυτά, η Αμερική δεν συμμορφώθηκε με αυτή τη δέσμευση. Η Αμερική ακόμα διατηρεί τα στρατεύματά της εκεί.

»Αυτό θα οδηγήσει σε πόλεμο. Η Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχθεί παρουσία αμερικανικών ή ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορά της.

Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Η Τουρκία δεν σιώπησε σε αυτό το θέμα. Η Τουρκία δεν αποδέχτηκε ποτέ το τετελεσμένο αποτέλεσμα εκεί. Η σιωπή της Τουρκίας αυτή τη στιγμή οφείλεται στις οικονομικές δυσκολίες και στις επικείμενες εκλογές. Αλλά τα κράτη δεν ξεχνούν τίποτα. Βαίνοντας προς μία σύγκρουση στο μέλλον, η Τουρκία είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εθνική πολεμική βιομηχανία της με όλες τις δυνατότητες μέσω Τούρκων μηχανικών. Ίσως μια μέρα η Αμερική να μας παρακαλέσει να έρθουμε να αγοράσουμε όπλα από αυτή».

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV