Τουρκία: Εντός του 2021 παραδίδονται τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς Hisar-O+

Aπό το 2021, θα παραδοθούν τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα μέσου βεληνεκούς Hisar-O+, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης, στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσουν οι παραδόσεις το 2022.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι οι τελικές δοκιμαστικές βολές αποδοχής θα γίνουν τον προσεχή Οκτώβριο. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2024 (δεν είναι γνωστός ο αριθμός που θα προμηθευτεί η Τουρκία).

Το Hisar-O+ άρχισε να αναπτύσσεται το 2011 ως αντικαταστάτης των αμερικανικής προέλευσης HAWK.

Χρήστες του Hisar-O+ θα είναι ο Στρατός και η Αεροπορία. Στην έκδοση Hisar-O+ το σύστημα ενσωματώνει βλήματα με υπέρυθρο ερευνητή (το μέγιστο βεληνεκές των 25 χιλιομέτρων παραμένει το ίδιο).

Το Hisar-O+ είναι αυτοκινούμενο και προορίζεται για την προστασία εγκαταστάσεων και μηχανοκίνητων/τεθωρακισμένων δυνάμεων στο πεδίο, εναντίων αεροσκαφών, UAV, ελικοπτέρων και βλημάτων προσβολής.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV