Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εγώ πλήρωσα για πέντε F-35 - Που είναι τα μαχητικά μου κύριε Μπάιντεν;»

Νέα επίθεση κατά του Τ.Μπάιντεν και των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναφερόμενος στην μη παράδοση των πρώτων πέντε μαχητικών F-35 τα οποία είχε πληρώσει η Τουρκία.

«Εγώ είπα στον κύριο Μπάιντεν όσα έπρεπε να πω. Να το πω και τώρα. Δείτε εμείς αγοράσαμε τα αεροπλάνα F-35 και πληρώσαμε 1 δις 400 εκ. δολάρια.

Αλλά η Αμερική δεν μας παρέδωσε τα αεροπλάνα μας για τα οποία εμείς πληρώσαμε 1 δις 400 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικά με τους Ρatriot, εμείς τους ζητήσαμε αλλά δυστυχώς και σε αυτό το θέμα κατά τον ίδιο τρόπο δεν μας έδωσαν Ρatriot.

Όταν αυτά τα συζητούσαμε στην περίοδο του κυρίου Τραμπ, ο κύριος Τραμπ είχε δηλώσει “Γιατί δεν δίνουμε στην Τουρκία F-35, ενώ έχει πληρώσει 1 δις 400 εκατομμύρια δολάρια;”.

Αυτό το είπε ενώπιον του παγκόσμιου τύπου. Αυτή τη στιγμή λοιπόν γιατί δεν δίνονται τα δικά μου 5 αεροσκάφη.  Εγώ τα πλήρωσα αυτά τα χρήματα. Είναι φανερά τα χρήματα που πλήρωσα.
….
Οι ΗΠΑ πρέπει να αποσυρθούν από τη Συρία και το Ιράκ όπως αποσύρθηκαν από το Αφγανιστάν. Διότι αν θέλουμε να υπηρετήσουμε την ειρήνη, δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκεσαι εκεί. ”

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV