Τουρκία κατά Ελλάδας: «Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στις προκλητικές προσπάθειες»

Η Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα για συνεχόμενες «προκλητικές ενέργειες», σε συνέχεια της NAVTEX που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή (17/09).

Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να πραγματοποιήσει έρευνες ανατολικά της Κρήτης, αλλά και με φόντο το διάβημα διαμαρτυρίας που κατέθεσε η Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Τουρκία προχώρησε σε αντι-NΑVTEX, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για ελληνική NAVTEX σχετικά με έρευνες του πλοίου «Nautical Geo» στο Καρπάθιο πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Κάσου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Εν τω μεταξύ, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κάνουν λόγο σήμερα για «προκλητικές ενέργειες» της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες προς την τουρκική υφαλοκρηπίδα, με το πρόσχημα ερευνητικών δραστηριοτήτων. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στις τελευταίες προκλητικές προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας» αναφέρουν πηγές που επικαλείται το «TRT Haber».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν «αβάσιμα» τα όσα μεταδίδουν ελληνικά ΜΜΕ.

Σημειώνοντας ότι η NAVTEX που εκδόθηκε από την Ελλάδα στις 16 Σεπτεμβρίου αφορούσε σε επιστημονικές έρευνες του «Nautical Geo», ανατολικά της Κρήτης, στο διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου, οι πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν: «Όταν εξετάστηκε η περιοχή, διαπιστώθηκε ότι μέρος της ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Η αντι-NAVTEX που δήλωνε ότι μέρος των δραστηριοτήτων αυτών είναι στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι θα έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με τις τουρκικές Αρχές, είναι ενάντια σε αυτήν την παάρνομη, προκλητική και επεκτατική πρωτοβουλία της Ελλάδας, η οποία δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, χωρίς να έχει προηγηθεί συντονισμός με την Τουρκία, σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV