Τουρκία: Τους έπιασε ο… πόνος για την χλωρίδα και την πανίδα του Έβρου

«Τα ηχητικά όπλα των Ελλήνων θα καταστρέψουν το περιβάλλον»!

«Ανησυχούν» οι Τούρκοι από τα δύο συστήματα ηχητικής αποτροπής που έχουν εγκαταστήσει οι αρχές στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να αποτρέψουν εισβολές παράνομων μεταναστών.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα:

«Η πρακτική του  “ηχητικού κανονιού” της Ελλάδας βλάπτει το περιβάλλον. Την ώρα που σαν χιονοστιβάδα μεγαλώνουν οι αντιδράσεις εντός και εκτός της Ελλάδας για τα δύο συστήματα ηχητικών κυμάτων μακράς εμβέλειας που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Έβρου ενάντια στα περάσματα των μεταναστών, οι αρμόδιοι τονίζουν την καταστροφή που θα επιφέρουν οι ηχητικές βόμβες στην οικολογική ισορροπία.

Η Ελλάδα τις περασμένες μέρες τοποθέτησε σε συνοριακή περιοχή του Έβρου δύο φορητά συστήματα LRAD, που μπορούν να εκπέμψουν ισχυρά ηχητικά κύματα. Τόσο από την Ελλάδα όσο και έξω από αυτήν, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εγκατάσταση του ηχητικού κανονιού που τοποθετήθηκε στα σύνορα με την Τουρκία για να εμποδίσει τα περάσματα των μεταναστών.

Οι αρμόδιοι  προσοχή ότι οι μεσαιωνικές παρεμβάσεις της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες επηρεάζομαι αρνητικά τόσο τα βοοειδή όσο και τα μικρά μηρυκαστικά καθώς και την άγρια φύση στις περιοχές κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας

Η χρήση του ηχητικού κανονιού, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αποτελεί κίνδυνο για την ευαίσθητη δομή της φυσικής ζωής της περιβαλλοντικής ισορροπίας και των Γεωργικών δραστηριοτήτων κατά μήκος του Έβρου και ιδιαίτερα του οικότοπου των πτηνών.

Τα συστήματα LRAD που χρησιμοποιούνται στον κόσμο περισσότερο για στρατιωτικούς σκοπούς όταν χρησιμοποιούνται πάνω σε ανθρώπους μπορούν να προκαλέσουν απώλεια της αίσθησης κατεύθυνσης απώλεια ακοής και αφόρητη ταλαιπωρία. Είναι γνωστό ότι η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.»

Πηγή

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV