Το ΝΑΤΟ πλήρωσε την Τουρκία 130 εκατ.δολάρια για να ελέγχει το αεροδρόμιο της Καμπούλ!

Η Τουρκία συμφώνησε να αναλάβει τον έλεγχο του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ μόλις οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ ολοκληρώσουν την απόσυρσή τους από το Αφγανιστάν στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανέφερε το thenationalnews.com.

Το αεροδρόμιο θεωρείται κρίσιμο σημείο πρόσβασης για τη διεθνή κοινότητα καθώς επιδιώκει να διατηρήσει μια διπλωματική παρουσία στο Αφγανιστάν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει προθεσμία αποχώρησης των νατοϊκών δυνάμεων στις 11 Σεπτεμβρίου (τυχαίο; ).

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στο thenationalnews.com ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ικανότητα της αφγανικής κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη για τα διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

«Δεν έχουμε την ικανότητα να λειτουργήσουμε τα αεροδρόμια μόνο με Αφγανούς λόγω έλλειψης εμπειρογνωμοσύνης, ούτε έχουμε την οικονομική ικανότητα να φέρουμε ιδιωτικούς εργολάβους», δήλωσε αξιωματούχος.

Μια συμφωνία 130 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται τώρα να έχει γίνει με την Τουρκία ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αυτού του μήνα. Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί υπό το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν από το 2003 αλλά δεν συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Άγκυρα έχει αναλάβει έναν ολοένα και πιο ενεργό διπλωματικό ρόλο στη σύγκρουση, αποδεχόμενη ένα αίτημα της Ουάσιγκτον στις αρχές του έτους για διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν ανταρτών και της κυβέρνησης στην Καμπούλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με αρχικό προγραμματισμό για τον Απρίλιο, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν να προχωρήσουν αφού οι Ταλιμπάν απέσυραν την υποστήριξή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV