Ερντογάν: «Θα επέμβουμε στην Κύπρο αν χρειαστεί- Τα πλοία μας είναι έτοιμα»!

Νέες προκλήσεις και  απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την Ανατολική Μεσόγειο και το τουρκολυβικό μνημόνιο και όλα αυτά μια ημέρα πριν την άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία για... συνομιλίες όπως τις αντιλαμβάνεται τουλάχιστον το ΥΠΕΞ!

Ο Ερντογάν σύμφωνα με το ahaber.tr ανέφερε πως η Ελλάδα ενοχλείται στις έρευνες για τις γεωτρήσεις διότι δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με την Τουρκία.

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για επέμβαση ακόμη και στην Κύπρο αν χρειαστεί.

«Εμείς στην Ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη.

Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων.

Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις.

Η Ελλάδα ενοχλήθηκε επειδή δεν έχει τα δικαιώματα που έχουμε εμείς.

Σε όλες τις εντάσεις για την Ανατολική Μεσόγειο δείξαμε κατανόηση, αλλά δεν αφήνουμε κανέναν να υποτιμήσει τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου και αν είναι απαραίτητο, θα επέμβουμε.

Τα πλοία μας είναι έτοιμα, εάν χρειαστούν.

Δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να σέβονται την Τουρκία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών της επιμένει με πρωτοφανή εμμονή ότι πρέπει να κρατήσει τους περίφημους «δίαυλους» επικοινωνιών ανοικτούς με την Τουρκία εξ ου και το ταξίδι Νίκου Δένδια στην Άγκυρα την ώρα που ο Ερντογάν κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας.

Μάλιστα  ένας εξ αυτών (των στελεχών) δήλωσε σήμερα, το εξής πρωτοφανές, ότι δεν θα κάνουμε στην Τουρκία τη χάρη να φανούμε εμείς ως αδιάλλακτοι!

Τέτοιο μεγάλο επίτευγμα της Ελλάδας: Θα υπομένει τις προκλήσεις και τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας παθητικά, για να μην δείξει αδιαλλαξία!

Δηλώσεις και κατά του Ιταλού πρωθυπουργού

«Απολύτως αναιδείς και χυδαίες» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, που τον αποκάλεσε δικτάτορα, μετά τη στάση του έναντι της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν επισκέφθηκε την Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα», είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια συνάντησης με νεαρούς Τούρκους, ενώ πρόσθεσε ότι «ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τους επέφερε πλήγμα».

Αφορμή για την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ρώμης στάθηκε το επεισόδιο  την περασμένη εβδομάδα, όταν η φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ έγιναν δεκτοί από τον Ερντογάν, εκείνη αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, τις οποίες κατέλαβαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου. Αντιδρώντας όμως σε αυτό το επεισόδιο και στη συμπεριφορά που επιφύλαξε στην φον ντερ Λάιεν, ο Ντράγκι κατήγγειλε τον Ερντογάν, την περασμένη Πέμπτη, αποκαλώντας τον «δικτάτορα».

Google news logo Ακολουθήστε μας στο Google News Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV