Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη δεν συνάδουν με τη διπλωματική πρακτική»

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τάσσεται με ανακοίνωσή του κατά του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζητώντας «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια», για να λειτουργήσουν, όπως λέει τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει έντονα τις ανήθικες, όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη «δεν συνάδουν με την πολιτική και τη διπλωματική πρακτική».

Αναφέρει, επίσης, ότι «εσκεμμένα» Έλληνες αξιωματούχοι συνεχίζουν τις «προκλήσεις κατά της χώρας μας, την κλιμάκωση της έντασης και της ρητορικής» σε μια περίοδο που, όπως λέει, γίνονται νέα βήματα για να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ενώ καλεί την ελληνική πολιτική ηγεσία «προκειμένου να λειτουργήσουν τα κανάλια διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών» μας να επιδεικνύει «υπευθυνότητα, σύνεση και ειλικρίνεια».

Οι αναφορές του τουρκικού υπουργείου, αφορούν χθεσινή συνέντευξη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην οποία υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κρίση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV