Ο επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP, Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, υποστήριξε πως εάν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χάσει τις εκλογές, τότε θα πάει φυλακή. 

«Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα κατά την διάρκεια της προεδρίας του», τόνισε μεταξύ άλλων.

«To HDP εκπροσωπεί τα κουρδικά αιτήματα με έναν εποικοδομητικό τρόπο, προτείνοντας έναν συνταγματικό τρόπο ζωής, αλλά ο Ερντογάν προσπαθεί να το αφανίσει γιατί γνωρίζει πως αν δεν το καταφέρει, το 2023 θα χάσει τις εκλογές», προσέθεσε.

«Στην περίπτωση του Ερντογάν, θα πάει στην φυλακή, διότι έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά την διάρκεια της προεδρίας του. Ο Ερντογάν είναι ένας εξαιρετικά διεφθαρμένος ηγέτης και αν χάσει, η κυβέρνησή του δεν θα μπορεί να ελέγχει τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ, τα τζαμιά, την καθημερινή ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ε. Κιουρκτσού και συνέχισε «μαζί με την ήττα του Ερντογάν θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί και η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν».

Ενδιαφέροντα λοιπόν τα λόγια του κ. Κιουρκτσού, καθώς δείχνουν πως οι εκλογές στην Τουρκία αναμένεται να κρίνουν πολλά, ίσως και την πορεία των πραγμάτων στο Αιγαίο, είτε με αλλαγή ηγεσία είτε με μη αποδοχή ενδεχόμενης ήττας του Ερντογάν, η οποία ίσως οδηγήσει σε εξαγωγή της αναμπουμπούλας στο Αρχιπέλαγος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ