Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Με δύο τάγματα θα ρίξουμε στο Αιγαίο τους Αμερικανούς σε Κρήτη & Αλεξ/πολη»

Ο Μεσούτ Χακκί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής, εξαπέλυσε επίθεση κατά των αμερικανικών δυνάμεων σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη λγοντας πως δύο τουρκικά τάγματα θα τους πετάξουν.. στη θάλασσα.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, ο Τζασίν αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ, απειλώντας με «λουκέτο» τις αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν σε τουρκικό έδαφος και κλείσιμο των Στενών για τα αμερικανικά πλοία.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τις στρατιωτικές μας βάσεις για τα αμερικανικά στρατεύματα. Αφήστε τους Αμερικανούς να πάρουν το ραντάρ τους (ραντάρ του ΝΑΤΟ στο Κούρετζικ). Άλλωστε αυτό το ραντάρ δεν δουλεύει για μας. Όπως και την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ. Το Ιντσιρλίκ δεν είναι τόσο σημαντικό όσο ήταν στον ψυχρό πόλεμο.

Ωστόσο πρέπει να πω το εξής: Για ποιο λόγο να προστατεύουμε τους Αμερικανούς στο Ιντζιρλίκ αφού οι ΗΠΑ ήδη πήραν πίσω τους Πάτριοτ από την Τουρκία; Ήδη έχουν μειώσει τα στρατεύματά τους εκεί. Υπάρχουν αμερικάνικες βάσεις στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η Κοντολίζα Ράις είχε δηλώσει πως “Βουλγαρία και Ρουμανία είναι οι καλύτεροι μας φίλοι”. Πώς όμως οι Αμερικανοί θα φέρουν τα πλοία τους όταν τα τουρκικά στενά κλείσουν»;

O ίδιος αναφέρθηκε και στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και Αλεξανδρούπολη, απειλώντας πως με δύο τουρκικά τάγματα «θα μάθουν τους Αμερικάνους να κολυμπάνε στο Αιγαίο».

Υποστήριξε συγκεκριμένα: «Σχετικά με την Κρήτη. Το έχω πει 10 φορές παλιότερα για το νησί Κρήτη. Είναι ένα μικρό νησί με μήκος 260 χιλιόμετρα και πλάτος 65. Με την αεράμυνα των ΗΠΑ αναπτυγμένη εκεί δεν μπορούν να ελέγξουν την περιοχή. Ή στην Αλεξανδρούπολη (ελληνική πόλη όπου οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στήσουν ναυτική και αεροπορική βάση). Δύο τάγματα μας θα μπουν εκεί και θα μάθουν στους Αμερικανούς πώς να κολυμπάνε στα νερά του Αιγαίου».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV