Πρόεδρος Ουκρανίας: «Θα παράξουμε κορβέτες και συστήματα αεράμυνας με την Τουρκία»

Σε νέες δηλώσεις για τις σχέσεις της Ουκρανίας με την Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο της χώρας του. 

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το pronews.gr οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για κοινή παραγωγή drones. 

Ο Ζελένσκι τόνισε πως δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενδυνάμωση του στρατού και είπε πως “Μαζί με την Τουρκία θα παράξουμε κορβέτες, κινητήρες, Μ.Ε.Α. και συστήματα αεράμυνας“, όπως αναφέρουν τα tourkikanea.gr.

Ο Ζελένσκι είπε προς στην διεθνή αρένα, αναπτύχθηκαν σχέσεις με πολλές χώρες, αλλά όπως είπε “Οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Τουρκίας βρίσκονται σε ένα ανεπανάληπτο επίπεδο“. Η Ουκρανία πέρσι αγόρασε από την Τουρκία 6 ΜΕΑ Bayraktar TB2 και τρεις εγχώριους σταθμούς ελέγχου. Ο Βαντίμ Νοζντρίγια – γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Ukrspetseskport, ανέφερε πως ενδιαφέρονται για συμπαραγωγή των ενόπλων ΜΕΑ Bayraktar TB2 και ότι ο στρατός της Ουκρανίας σχεδιάζει να αγοράσει 48 από αυτήν την συμπαραγωγή.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV