Τουρκική γκάφα για την αποκάλυψη του pronews.gr και τα Ίμια: «Χρησιμοποιήσαμε ελληνικούς χάρτες»

Σε σοβαρό σφάλμα, για τις θέσεις της Τουρκίας, αλλά όχι φυσικά για την αλήθεια,  υπέπεσε το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο σε non paper που δημοσιοποίησε και μέσω του οποίου προσπαθούσε να ρίξει τις ευθύνες για την κλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στην Αθήνα χρησιμοποίησε χάρτη με τις ελληνικές θέσεις.

Την «γκάφα» ανέφερε τουρκική εφημερίδα, ενώ το pronews.gr την είχε εντοπίσει την ίδια ημέρα της εμφάνισης του περίφημου non-paper.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Σοζτζού» με τίτλο «Λάθος με χάρτη από το υπουργείο Εξωτερικών» αναφέρει ότι στο non paper που κοινοποίησε στις 13/10, μέσω ανάρτησης στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος χάρτη της αρμόδιας υπηρεσίας του Π/Ν της Ελλάδας, στον οποίον φαινόταν ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.

Γκάφα για την Τουρκία και τις θέσεις που πρεσβεύει, όχι όμως για την αλήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV