Στάλθηκε στην Τουρκία το φορτίο για τον αντιδραστήρα Νο 1 του Πυρηνικού Σταθμού του Ακουγιού

Αναφέρθηκε πως ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας του Νο 1 αντιδραστήρα για τον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού, του οποίου η κατασκευή συνεχίζεται.

Ο Ιγκόρ Κότοφ- CEO της εταιρείας AEM-Technology που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ρωσικού κρατικού οργανισμού πυρηνικής ενέργειας ROSATOM, δήλωσε πως στο εργοστάσιο Atommas, στην πόλη Βολγκοντόνσκ της επαρχίας Ροστόφ, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας του αντιδραστήρα και πρόσθεσε πως:

“Oλοκληρώνουμε την διαδικασία αποστολής και αρχίζουμε να παράγουμε εξοπλισμό για την 2η μονάδα ισχύος. Πρέπει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο παρά τις δύσκολες φετινές συνθήκες παραγωγής, πέτυχε διατηρήσει υψηλό ρυθμό, να βελτιστοποιήσει την παραγωγή να ικανοποιήσει όλες τις απαραίτητες παραμέτρους ποιότητας και ασφάλειας και να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.”

Ο Κοτόφ δήλωσε πως φέτος θα παραχθούν στο εργοστάσιο, συνολικά τρεις μονάδες αντιδραστήρων και 17 γεννήτριες ατμού. Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας AEM-Technology, ο αντιδραστήρας που παράγεται στο εργοστάσιο της έχει μήκος 12 μέτρα και βάρος 330 τόνους.

Νωρίτερα ο Αντρέι Νικιπέλοφ-CEO της Atomenergomas πού είναι εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων της ROSATOM, είχε δηλώσει ότι βασικός εξοπλισμός που αποτελείται από τον ατμογεννήτρια για την Νο 1 μονάδα ισχύος, είχε σταλεί στην Τουρκία.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV