Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποίησαν τη συνεκπαίδευση PASSEX με τη γαλλική φρεγάτα «FS Provence» και το αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας «Atlantique 2» στην ευρύτερη περιοχή της Καρπάθου.

Από ελληνικής πλευράς στη συνεκπαίδευση μετείχε το πλήρωμα της Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η συνεκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν ασκήσεις πυρών, αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου, προχωρητικών ελιγμών καθώς και αντιμετώπισης αεροπορικής απειλής (Air Defence Exercise – ADEX).

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των «Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022. synekp synekp1 synekp2 synekp4 synekp5

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ