Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση μεταφοράς πυρομαχικών από αποθήκες του ΕΣ με φορτηγά με ξένες πινακίδες.

Μετά τις καταγγελίες ότι φορτηγά με ουκρανικές πινακίδες μετέφεραν άγνωστη ποσότητα; Πυρομαχικών από τις αποθήκες του Στρατού  στο στρατόπεδο στις Κεχριές Κορίνθου «Αντισυνταγματάργχου Πεζικού Γεωργίου Κοκκώνη», τώρα ακόμη ένα κομβόι φαίνεται να αναχώρησε  από την Ελλάδα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει το Epiruspost, τουλάχιστον 20 νταλίκες με βουλγαρικές ατυτή τη φορά πινακίδες αφού παρέλαβαν άγνωστη ποσότητα πυρομαχικών από τις αποθήκες του Στρατού στο από τις αποθήκες στο Πετσάλι, Ιωαννίνων και αφού διέσχισαν την περιοχή μπήκαν στην Εγνατία οδό.

Η επιχείρηση μεταφοράς από στρατιωτικές αποθήκες των Ιωαννίνων, ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί.

Πάνω από είκοσι νταλίκες που είχαν φτάσει το τελευταίο διήμερο ξεκίνησαν με τη συνοδεία περιπολικών και συμβατικών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, διέσχισαν όλο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και εισήλθαν στην Εγνατία.

Οι συγκεκριμένες νταλίκες ανήκουν σε Βουλγάρικη εταιρεία που ειδικεύεται στην μεταφορά πυρομαχικών και εκρηκτικών και διαθέτει στη Βουλγαρία την μεγαλύτερη αποθήκη για τέτοιο υλικό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η ίδια βουλγάρικη εταιρεία είχε μεταφέρει προ διετίας περίπου πολεμικό υλικό και από αποθήκες της Κοζάνης. Και τότε παρά τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα ουδέποτε απαντήθηκε ο σκοπός της επιχείρησης.

Είναι άγνωστο τι πολεμικό υλικό έχουν πάρει οι νταλίκες και που το μεταφέρουν, αν και το πιο πιθανό είναι αυτό να κατευθύνεται στην Ουκρανία, για τον Στρατό του Ζελένσκι κατόπιν υπόδειξης των ΗΠΑ.

Το σημαντικό όμως είναι ότι το ΓΕΣ δεν έχει κάνει την παραμικρή ανακοίνωση για το θέμα και που πάνε τα πυρομαχικά από τις αποθήκες του Στρατού που αδειάζουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ