Η Σερβία θα προμηθευτεί τουρκικά Βayraktar TB2!

Aκόμα και η ορθόδοξη Σερβία επιλέγει να αγοράσει τουρκικά TB2 κάτι που δείχνει ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να τα «πλασάρει» πολύ καλά μέσω των πολεμικών συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και στην Ουκρανία.

Η Σερβία προτιμά τα τουρκικά drones Bayraktar TB2 αντί των κινεζικών Ch-95 δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξαντάρ Βούτσις. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει υποβάλει αίτημα στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την αγορά των εν λόγω. Ο Ερντογάν μάλιστα του υποσχέθηκε την ΑΜΕΣΗ παράδοσή τους.

“Έχουμε drones Sparrow για αναγνώριση, κινεζικά drones CH-92 με μικρή καταστροφική ισχύ, αλλά ζήτησα και drones Bayraktar από τον πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος μου υποσχέθηκε να παρακάμψει την αναμονή και να μας δώσει την ευκαιρία να προμηθευτούμε το τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα.”, ανέφερε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο Βούτσις τόνισε ότι η σερβική στρατιωτική ηγεσία προσβλέπει εναγωνίως στην προμήθεια των Bayraktar. Όπως αναφέρθηκε η Σερβία διαθέτει κινεζικά drones CH-92A τα οποία προμηθεύτηκε με την προοπτική να βοηθηθεί από την Κίνα στο πρόγραμμα ανάπτυξης του εγχώριου drone “Πήγασος”.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV