Το Ιράκ προσανατολίζεται σε προμήθεια ρωσικών T-90 αντί των αμερικανικών M1A2 Abram

Το Ιράκ θέλει να προμηθευτεί μια μεγάλη παρτίδα ρωσικών αρμάτων μάχης T-90.

Αφού συνέκριναν τις δυνατότητες των αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A2 Abrams και των ρωσικών αρμάτων μάχης T-90, οι ιρακινές αρχές αποφάσισαν να αγοράσουν μια νέα μεγάλη παρτίδα ρωσικών βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, θα προχωρήσουν στην προμήθεια περίπου 50 αρμάτων μάχης T-90, αλλά δεν έχουν δοθεί ακόμη ακριβή στοιχεία για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής, το Ιράκ πήρε την απόφαση να αγοράσει ρωσικά άρματα μάχης T-90 με βάση τα πολύ υψηλότερα μαχητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους όπως λένε, επιπλέον, ο σχεδιασμός του ρωσικού τανκ επιτρέπει την απλή συντήρηση και επισκευή.

Είναι γνωστό ότι το Ιράκ είναι έτοιμο να πληρώσει για τα ρωσικά τανκς με πετρέλαιο, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν η ρωσική πλευρά θα συμφωνήσει σε τέτοιους όρους, καθώς λίγο νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι το Ιράκ αρνήθηκε να αγοράσει ρωσικά μαχητικά καθώς προτίμησε το Rafale λόγω του γεγονότος ότι η Γαλλία ενέκρινε την πληρωμή για την προμήθεια μαχητικών με ιρακινό πετρέλαιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ρωσικά βαριά άρματα μάχης T-90 έχουν αποδείξει με επιτυχία τον εαυτό τους στη Συρία και το Ιράκ στον αγώνα ενάντια σε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV