Η Λεγεώνα των Ξένων παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο VBL Ultima

H 6η Ελαφρά Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της Λεγεώνας των Ξένων παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο όχημα VBL Ultima (Vehicule Blinde Leger).

Συνολικά η Γαλλία αναβαθμίζει 800 VBL στο επίπεδο VBL Ultima (σε υπηρεσία υπηρετούν περί τα 1.446 VBL σε διαφορετικές εκδόσεις).

Το δεύτερο μισό του 2019 ο γαλλικός Στρατός παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο VBL προ-παραγωγής για δοκιμές και αξιολόγηση (συνολικά παρέλαβε τέσσερα οχήματα προ-παραγωγής), οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και στη συνέχεια ξεκίνησε το κύριο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Από τα 800 οχήματα, τα 730 θα πρέπει να έχουν παραδοθεί μέχρι το 2025, ενώ τα υπόλοιπα 70 μέχρι το 2030. Στη συνέχεια, δηλαδή από το 2030 και μετά, τα VBL θα αντικατασταθούν από τα οχήματα του προγράμματος VBAE (Véhicule Blindé d’Aide à l’Engagement). Το πρόγραμμα VBAE διεκδικούν η Thales με το Hawkei και η Arquus με το Scarabée.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των VBL δεν αφορά μόνο στην αναβάθμιση των οχημάτων, αλλά και στην γενική επιθεώρηση και επισκευή τους, έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι εργοστασιακές τους προδιαγραφές και επιδόσεις και παράλληλα να ενσωματώσουν νέα συστήματα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV