Παραδόσεις στις ρώσικες αερομεταφερόμενες δυνάμεις του V-SHORADS Ptitselov

Το νεότερο σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας της Ρωσίας Ptitselov πρόκειται να παραδοθεί στις 98η και 106η Α/Μ Μεραρχίες. Το σύστημα έχει λάβει μια προηγμένη μονάδα ελέγχου τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέπει στο όπλο να διακρίνει εχθρικά ίχνη εάν είναι αεροσκάφη ή ελικόπτερα ή , πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). και να τους επιτεθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα Izvestia.

Το σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Ptitselov είναι οπλισμένο με πυραύλους Strela-10MN σε υπηρεσία με ορισμένες μονάδες των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων.

Το Ptitselov προτείνεται να είναι μια οικογένεια όπλων μικρού/πολύ μικρού βεληνεκούς πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) που προορίζονται τόσο για τον Στρατό (SV) όσο και για τα Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα (VDV). Θα βρίσκονται μεταξύ των φορητών συστημάτων αεράμυνας Verba (MANPADS) και των συστημάτων Pantsir (ονομασία αναφοράς ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound) αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού κατευθυνόμενου πυραύλου (SPAAGM) και Buk (SA-17 Grizzly) SAM.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV