Φινλανδία: Οδηγοί Leopard 2A6 εκπαιδεύονται στον πάγο και στο χιόνι (βίντεο)

Οι μελλοντικοί οδηγοί αρμάτων μάχης των φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται στην χειμερινή οδήγηση.

Στο βίντεο φαίνεται η απόσταση φρεναρίσματος που διανύει ένα άρμα μάχης Leopard 2A6 που κινείται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Η απόσταση μετρήθηκε στα 110 μέτρα.

Είναι ένα από τα εκπαιδευτικά στάδια της βασικής εκπαιδεύσεως των οδηγών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, διάρκειας τριών εβδομάδων, της Σχολής Τεθωρακισμένων των Φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική περίοδος είχε ως αντικείμενα τη δυναμική οδήγηση και τον έλεγχο του άρματος σε ολισθηρά εδάφη.

Ο εξοπλισμός που εμπλέκεται στην εκπαίδευση οδηγών είναι άρματα μάχης Leopard 2A6, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης CV9030 και BMP-2M, τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής, ΠΕΠ και MTLB-v.

Η απόσταση φρεναρίσματος του Leopard 2A6 στο βίντεο είναι περίπου 110 μέτρα.

Μετά την βασική εκπαίδευση, ξεκινά η εκπαιδευτική φάση διάρκειας περίπου έξι μηνών κατά την οποία οι σστρατιώτες θητείας εκπαιδεύονται σε αντικείμενα τακτικής. Μετά από την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης απονέμεται στους Στρατιώτες η καταλληλόλητα οδήγησης οχημάτων μάχης.

«Μόνο με την εκπαίδευση μπορείς να γνωρίσεις και να μάθεις πως να ελέγχεις τα μηχανοκίνητα μέσα σ’ όλες τις καιρικές συνθήκες», είπε ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων των φινλανδικών ΕΔ, Αντισυνταγματάρχης Τόμι Μαρτίνεν.

Η Σχολή Τεθωρακισμένων της Φινλανδίας (όπως όλες οι υπόλοιπες σχολές εφαρμογής όπλων) είναι μέρος του Εκπαιδευτικού Κέντρου, το οποίο αποτελεί οργανικό τμήμα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των φινλανδικών ΕΔ.

Η Σχολή Τεθωρακισμένων εδρεύει στο Παρολανούμι, στην Χάτουλα, στην νότια Φινλανδία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV