Ο αμερικανικός Στρατός ζήτησε την προμήθεια 110 πυραύλων PrSM

Ο αμερικανικός Στρατός ζήτησε πίστωση ύψους $ 166 εκατομμυρίων, για το 2022, προκειμένου να προμηθευτεί 110 τακτικούς πυραύλους εδάφους-εδάφους PrSM (Precision Strike Missiles), για δοκιμές και αξιολόγηση.

Ο PrSM είναι ο διάδοχος των ATACMS (Army Tactical Missile System) και θα έχει μέγιστο βεληνεκές 500 χιλιόμετρα, ενώ στη θέση του ενός ATACMS θα χωρούν δύο PrSM.

Οι πλατφόρμες εκτόξευσης θα είναι οι πολλαπλοί εκτοξευτές M-270A2 MLRS (Multiple Launch Rocket System) και M-142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Επίσης, τα βλήματα PrSM ικανοποιούν τους περιορισμούς των διεθνών συνθηκών και συμφωνιών περί υπό-πυρομαχικών. Έχει σχεδιαστεί με ανοιχτή αρχιτεκτονική για να είναι εύκολη η αναβάθμιση του στο μέλλον. Αποστολή του PrSM είναι η παροχή πυρών υποστήριξης μεγάλου βεληνεκούς, ακριβείας, ημέρα και νύχτα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες σε σχηματισμούς επιπέδου Ταξιαρχίας και άνω.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV