Τ.Πάιατ: «Η Ελλάδα θα παραλάβει άλλα 400 Μ1117 στις αρχές του 2022»

Τα πρώτα 44 οχήματα Μ1117 ASV του Ελληνικού Στρατού βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες επί ελληνικού εδάφους. Πρόκειται για τα πρώτα οχήματα που επέλεξε προσεκτικά η αρμόδια επιτροπή που έστειλε το ΓΕΣ, και βρίσκονταν επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή άφιξης των οχημάτων, με την παρουσία του Έλληνα ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, του ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του ΑΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση και του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Κατά την ομιλία του, ο Τζέφρι Πάιατ εξήρε την πρόοδο της Ελληνοαμερικανικής συμμαχίας και σημείωσε:

“Τα 44 οχήματα εδώ σήμερα είναι μόνο μια πρώτη γεύση μιας πολύ μεγάλης μεταφοράς 1.200 ASVS. 400 ακόμη θα παραδοθούν στις αρχές του επόμενου έτους, το 2022. Και ξέρω ότι μια ομάδα του Ελληνικού Στρατού έχει ήδη ταξιδέψει στον αμερικανικό χώρο αποθήκευσης U.S. Sierra Army τον Οκτώβριο για να εντοπίσει άλλα 400 και θα διεξάγει μια περαιτέρω οπτική επιθεώρηση το 2022.”

Τα οχήματα που έρχονται, η αξία των οποίων προσεγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις, ούτε και πολεμικά μέτωπα.

Το ΓΕΣ έχει φροντίσει πλέον να δεσμεύσει έναν τεράστιο αριθμό από Μ1117 που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αποθήκες του Αμερικανικού Στρατού στην Καλιφόρνια, και αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να έρθουν τα οχήματα, προφανώς όχι όλα μαζί, στην Ελλάδα εντός του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV