Η Γερμανία προχωρά στην ενσωμάτωση των α/τ βλημάτων Enforcer στα ελικόπτερα H-145M

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία MBDA και η Γερμανία βρίσκονται σε συζητήσεις για την ενσωμάτωση του νέου αντιαρματικού βλήματος Enforcer στα ελαφρά ελικόπτερα H-145M, τα οποία η Γερμανία χρησιμοποιεί σε ρόλο Ειδικών Επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι το Enforcer, στη φορητή του έκδοση, έχει επιλεγεί από το γερμανικό Στρατό. Στην έκδοση αέρος-εδάφους (Enforcer Air) το βλήμα θα μπορεί να εκτοξευτεί από ελικόπτερα, αλλά και από αεροσκάφη και UAV.

Στην φορητή του έκδοση το Enforcer είναι κατευθυνόμενο αντιαρματικό πυρομαχικό μιας χρήσης με ελάχιστο βεληνεκές 100 μέτρα και μέγιστο 2.000 μέτρα. Στην έκδοση Enforcer Air το μέγιστο βεληνεκές του βλήματος θα είναι κατά πολύ αυξημένο. Το Enforcer είναι τεχνολογίας Fire-and-Forget, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημέρα και νύχτα, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ έχει και την ικανότητα πυροδότησης στον αέρα πάνω από τον στόχο (Air Burst).

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV