Μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh: Η ρωσική απάντηση για εντοπισμό drones

Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh, που κατασκευάστηκε από τους ειδικούς της ρωσικής θυγατρικής εταιρείας της Rostec, Ruselectronics, πέρασε με επιτυχία τις εργοστασιακές δοκιμές αποδοχής.

Ο εξοπλισμός επιβεβαίωσε τα δηλωθέντα τεχνικά χαρακτηριστικά – ειδικότερα, την ικανότητα ανίχνευσης drones -που πετούν σε σιγή ασυρμάτου- από τον ήχο, σε απόσταση. Τα παραπάνω αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην έκθεση Interpolitex-2021.

Ο εξοπλισμός σχεδιάστηκε για την προστασία των πολιτικών και ειδικών υποδομών από την μη εξουσιοδοτημένη είσοδο μικρών ανεπάνδρωτων αεροχημάτων (UAV) όπως αναφέρει το proelasi.com.

H μονάδα είναι εξοπλισμένη με εξαιρετικά ευαίσθητα μικρόφωνα που επιτρέπουν στον χειριστή να εντοπίζει ένα ντρόουν που προσεγγίζει από απόσταση.

«Η ευρεία χρήση των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων απαιτεί συμμετρικές σχεδιάσεις για την αντιμετώπιση της κακής χρήσης τους όπως η βιομηχανική κατασκοπεία.

Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh, που δημιουργήθηκε από ειδικούς της Ruselectronics, θα συμπληρώσει τη σειρά του εξοπλισμού μας για την αντιμετώπιση των UAV. Ο εξοπλισμός έχει περάσει όλο το πρόγραμμα των εργοστασιακών δοκιμών αποδοχής. Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες», δήλωσε η Rostec.

«Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την ικανότητα των ευφυών αλγορίθμων να ανιχνεύουν διαφορετικούς τύπους ντρόουνς στο υπόβαθρο ακουστικών παρεμβολών θορύβου. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η μονάδα χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως ένα ανεξάρτητο σύστημα για τον εντοπισμό UAV από τον θόρυβο, όπως επίσης και στο πλαίσιο του συστήματος ανίχνευσης και καταστολής ραδιοσυχνοτήτων Ataka-Trophy», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανάπτυξης, γενικός διευθυντής στο NPP Almaz της Ruselectronics, Μιχαήλ Απίν.

Ο εξοπλισμός μπορεί να ενσωματωθεί με το σύστημα ανίχνευσης και καταστολής ραδιοσυχνοτήτων UAV Ataka-DBS. Εάν η μονάδα ηχητικής ανίχνευσης εντοπίσει ένα drone που πετάει σε αυτόνομη λειτουργία, το Ataka-DBS αποκλείει τους διαύλους δορυφορικής πλοήγησης που ανεπιθύμητου αεροχήματος.

Η μονάδα ακουστικής ανίχνευσης Ataka-Shorokh παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της 25ης διεθνούς έκθεσης μέσων κρατικής ασφάλειας «Interpolitech-2021».

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από 19 έως 22 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Crocus Expo στο Κρασνογκόρσκ στην περιφέρεια της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV