Η US Central Command (CENTCOM) αναβαθμίζει τις anti-drones ικανότητές της

Η US Central Command (CENTCOM) βελτιώνει τις ικανότητες anti-drones της τόσο όσον αφορά το υλικό όσο και την εκπαίδευση. Το πρόγραμμα C-UAS ενισχύεται και από τον πυρήνα της Cyberspace Electromagnetic Activities (CEMA) που δραστηριοποιείται στο Πρόγραμμα Phoenix.

Η CEMA είναι μια αεροπορική μονάδα που πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε σε Ιράκ και Συρία.

“Σε απάντηση της απειλής επιθέσεων από UAS κατά βάσεων του Διεθνούς Συνασπισμού που δραστηριοποιείται σε Ιράκ και Συρία η Τακτική Δύναμη Phoenix CEMA, αναλύει τα δεδομένα των επιχειρήσεων και τα σχετικά προβλήματα στην εκπαίδευση προς αντιμετώπιση των drones”, αναφέρει η CENTCOM.

Τα συμπεράσματα θα αναλυθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης anti-drones της αμερικανικής αεροπορίας στη Γιούμα, εφαρμόζονται στις στις μονάδες που εκπαιδεύονται στο νέο πακέτο”, καταλήγει η CENTCOM. Οι μονάδες υπέστησαν πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιμετώπισης εχθρικών drones που περιλαμβάνει εκπαίδευση με χρήση τεχνολογίας προσομοιωτών εικονικής πραγματικότητας, αλλά και κανονικής εκπαίδευσης με anti-drones συστήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV